Zenfolio | Jonas Sundberg | To take a nap with pride...like a cat.

To take a nap with pride...like a cat.

January 15, 2015  •  Leave a Comment

Take a nap and feel the power return. Research has shown a lot of advantages, to taking a nap every day. For creativity, for the memory, for the heart, and much more. And sure, you feel fresher afterwards, if the nap is not too long, so that the awakening becomes too heavy. Limit to a maximum of one hour - half ´n hour due to some experts - also not to disturb the night sleep. Somewhere between 13-16 in the afternoon, are said to be most effective. Even a so-called power nap (about 20 minutes) can do wonders. This gang, that i met near the old city walls of Thessalonice, last spring, definitely  agreed on the advise. (The dogs, however, took their power naps downtown)

Svenska

Ta en tupplur och känn kraften återvända! Forskning har visat på massor med fördelar med att ta en tupplur dagligen. För kreativiteten, för minnet för hjärtat, och för mycket annat. Och visst känner man sig fräschare efter tuppluren, om den inte blir för lång, så att uppvaknandet blir för tungt. Begränsa till max en timme - en halvtimme säger somliga experter- också för att inte störa nattsömnen. Någonstans mellan klockan 13-16, sägs vara effektivast. Även en s.k powernap (ca 20 minuter) kan göra underverk. Det här gänget, som jag träffade på förra våren, vid de gamla stadsmurarna i Thessalonike, höll definitivt med.. (Hundarna "nappade" dock i centrum )


Comments

No comments posted.
Loading...